Amerongen Kamphuis

Kamphuis (links) en Thomassen over de doelen van het fusieproduct Kamphuis-Van Amerongen: ,, Een succes maken van de fusie, geografisch gezien de activiteiten uitbreiden en op zoek gaan naar overnames in het eigen vervoer.''

Kamphuis (links) en Thomassen over de doelen van het fusieproduct Kamphuis-Van Amerongen: ,, Een succes maken van de fusie, geografisch gezien de activiteiten uitbreiden en op zoek gaan naar overnames in het eigen vervoer.”

Amerongen Kamphuis is ontstaan uit de fusie tussen van Amerongen geconditioneerd vervoer (opgericht in 1940)  en Kamphuis Transport & Expeditie BV. (opgericht 1950).

Beide Barneveldse bedrijven die tot 2002 concurrenten van elkaar waren, totdat beide directieleden de koppen bij elkaar staken en gingen nadenken over de toekomst. In 2002 werd begonnen met de samenwerking waarbij van Amerongen alle Zwitserland zendingen ging plannen en Kamphuis het Oostenrijk gedeelte voor zijn rekening nam. De samenwerking bleek een succes en er ontstonden synergie voordelen. Omdat de gemeente Barneveld andere plannen had met het terrein van Kamphuis en er op het terrein van v. Amerongen ruimte ontstond (doordat de modaliteit autotransport verkocht was en in mei 2004 verhuisde naar Nijkerk) was de uiteindelijke fusie tussen beide bedrijven een logische stap.

In oktober 2004 verhuisde Kamphuis Transport & Expeditie BV. van de Baron van Nagellstraat 154 naar het terrein van v.Amerongen geconditioneerd vervoerd aan de Ambachtsweg 15, de fusie was een feit. Schaalgrootte voor de toekomst en optimaal zoeken naar synergievoordelen waren de speerpunten. Na enkele roerige jaren werd besloten om terug te gaan naar de kernactiviteit waar de kracht van beide bedrijven lag: distributie van geconditioneerd levensmiddelen.  De andere activiteiten waaronder het vervoeren van afzetcontainers voor een pakketdienst, het transport van veevoer naar boerenbedrijven en het transport van onderdelen van een vrachtwagenfabrikant werden afgestoten.

Tijdlijn Amerongen Kamphuis

 • 2017 - Naamswijziging

  Naamswijziging in Kamphuis, terug naar de vertrouwde blauw met oranje kleuren.
 • 2011 - Simon Laan

  In 2011 nam Amerongen Kamphuis transportbedrijf Simon Laan over uit De Goorn.

  Hiermee verkreeg het bedrijf een sterkere positie in de Zuidwest hoek van België.

 • 2010 - Rudy van Middendorp

  In 2010 komt Rudy van Middendorp de firma versterken en treedt toe tot de directie in de functie van financieel directeur.

 • 2009 - Jan Kamphuis / Boudewijn Innemee

  In 2009 wordt Jan Kamphuis benoemd tot algemeen directeur. Hij volgt dan Paul Frans Kamphuis op die vanaf 2006 interim directeur is geweest bij firma. Tegelijkertijd wordt Boudewijn Innemee commercieel directeur.

 • 2008 - Nurmann Transport

  In 2008 werd ook Nurmann Transport verkocht aan Nout Transport in Putten.

 • 2008 - Werkplaatsactiviteiten

  In 2008 werden de werkplaatsactiviteiten ondergebracht bij een externe partij die het gehele onderhoud van het wagenpark voor zijn rekening ging nemen, het grote voordeel was dat het onderhoud op het eigen terrein bleef.

 • 2006 - IFT International

  In 2006 kwam IFT international erbij, waardoor het werkgebied werd uitgebreid naar Scandinavië.

 • 2004 - Oerlemans Foods

  In 2004 werd het ‘eigen vervoer’ van Oerlemans Foods overgenomen ter versterking van het Benelux netwerk.

 • 2004 - Fusie

  Fusie tussen beide bedrijven: Amerongen-Kamphuis ontstaat.

Tijdlijn Van Amerongen Transport

 • 2002 - Koopman

  In 2002 wordt het autotransport verkocht aan Koopman in Nijkerk. Deze laatste modaliteit verhuist in mei 2004 van het terrein aan de Ambachtsweg. Alleen het koel- en vriestransport en het onroerend goed blijft over.
 • 1998 - Tanktransport verkocht

  Het onderdeel tanktransport wordt eind jaren ‘90 verkocht aan H&S in Barneveld.
 • 1994 - Boudewijn Innemee

  In 1994 treedt Boudewijn Innemee na zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam in dienst van Van Amerongen in de functie van directie-assistent. Daarbij ondersteunt hij de directie bij allerhande werkzaamheden, waarbij de nadruk echter wel al ligt op kostprijsmodellen en de commercie.
 • 1994 - Vrieshuis uitgebreid

  In 1994 wordt het vrieshuis uitgebreid met nog eens 2500 palletplaatsen

 • 1992 - Overname

  In 1992 neemt Dhr. Thomassen, het bedrijf Van Amerongen Transport over vanui Internatio Müller. Het wagenpark bestaat dan uit circa 100 wagens in verschillende specialismen namelijk: autotransport, tanktransport en koeltransport.

 • 1991 - Zwamen Transport

  In 1991 wordt Van Zwamen Transport uit Venlo met 35 auto’s gekocht door Internatio-Müller waardoor het Duitse netwerk versterkt werd.
 • 1986 - Nieuw vrieshuis

  In 1986 wordt het nieuwe vrieshuis gebouwd met een opslagcapaciteit van 2000 pallets. Het vrieshuis is voornamelijk bedoeld voor de opslag van Mc Cain met daarnaast mogelijkheden voor de overslag van de groepagezendingen.

 • 1980 - Inter Tsjech

  In 1980 treedt Van Amerongen toe tot de vereniging Inter Tsjech waarmee de eerste schreden richting Tsjechië vorm wordt gegeven.

 • 1972 - Verhuisd

  In 1972 verhuist Van Amerongen Transport als één van de eerste bedrijven naar de Ambachtsweg 15 op het nieuwe industrieterrein de Harselaar.

 • 1965 - 25 jarig jubileum

  In 1965 viert het bedrijf haar 25 jarig jubileum en bestaat het wagenpark inmiddels al uit 32 wagens.

 • 1964 - Verkocht

  In 1964 wordt Van Amerongen Transport verkocht aan wat later Internatio Müller is geworden.

 • 1960 - Verhuisd

  Aan het begin van de jaren 60 jaren verhuisd het bedrijf vanwege de groei naar de Nieuwe Markt, middenin in Barneveld.

 • 1940 - Van Amerongen Transport opgericht

  In 1940 wordt Van Amerongen Transport opgericht. Wim van Amerongen start in mei 1940 vanaf de Nairacstraat in Barneveld en brengt met een bakfiets pakketjes rond voor van Gend & Loos.

Tijdlijn Kamphuis Transport

 • 2002 - Hermelink

  In 2002 wordt het eigen vervoer van Hermelink in Denekamp overgenomen wat sinds 1999 onderdeel is van Cargill. Het wagenpark telt op dat moment 3 vrachtwagens.

 • 2000 - Nurmann Transport

  In 2000 neemt Jan jr. Nurmann transport over van Kamphuis Transport. Dit bedrijf verzorgt met 10 vrachtwagencombinaties het transport voor DPD met wissellaadbakken tussen de depots. Doordat dit voornamelijk nachtwerk was, kon dit goed gecombineerd worden met zijn werkzaamheden op de planning overdag voor Kamphuis. Later werden ook wissellaadbakken aangeschaft voor koel- en vriestransport en konden de wagens ook overdag worden ingezet.

 • 1999 - Castel Frites

  In 1998 wordt het eigen vervoer met 4 vrachtwagens van Aviko in Rain am Lech overgenomen. Hiermee werd vanaf de nieuwe fabriek de distributie verzorgd in Zuid-Duitsland en Oostenrijk . Daarnaast werden er ook producten geproduceerd voor de Nederlandse markt en vond er afvoer plaats naar het vrieshuis in Nederland van waar de rest van Duitsland beleverd werd.

 • 1998 - Aviko

  In 1998 wordt het eigen vervoer met 4 vrachtwagens van Aviko in Rain am Lech overgenomen. Hiermee werd vanaf de nieuwe fabriek de distributie verzorgd in Zuid-Duitsland en Oostenrijk . Daarnaast werden er ook producten geproduceerd voor de Nederlandse markt en vond er afvoer plaats naar het vrieshuis in Nederland van waar de rest van Duitsland beleverd werd.

 • 1994 - Jan Kamphuis jr.

  In 1994 treedt Jan Kamphuis jr. officieel in dienst bij Kamphuis Transport en expeditie B.V. in de functie als chauffeur. Van kleins af aan opgegroeid tussen de vrachtwagens en in de loop van de jaren ervaring opgedaan door zijn werkzaamheden in de werkplaats met het sleutelen en onderhouden van de wagens en het werken in het vrieshuis. In het weekend het wassen van de wagens en nadat de benodigde rijbewijzen behaald waren niet kunnen wachten om achter het stuur te kruipen. In 1996 op kantoor gekomen en gestart met de order-entry, vervolgens planning export, planning retour en commerciële binnen- en buitendienst.
 • 1992 - Overname transportbedrijf Vermeulen

  In 1992 overname transportbedrijf Vermeulen uit Houten met 16 vrachtwagencombinaties. Het bedrijf telt na de overname in totaal ca. 50 combinaties.

 • 1986 - Nieuw vrieshuis

  In 1986 wordt het nieuwe vrieshuis geopend wat ruimte biedt voor 3500 pallets en voornamelijk bedoeld is om de overslag van de groepagezendingen sneller en makkelijker te laten verlopen. Daarnaast was er uiteraard ook ruimte voldoende voor opslag voor de klanten waarvoor de export gedaan werd. De basis voorraad bestond in die tijd voornamelijk uit Aviko frites

 • 1985 - Paul Kamphuis

  In 1985 volgt Paul Kamphuis zijn vader op als directeur. Het bedrijf telt dan 15 vrachtwagens.

 • 1960 - 10 jaar

  In 1960 bestaat het bedrijf 10 jaar en het wagenpark bestaat dan uit 5 kastenwagens.

 • Distributie

  In eerste instantie beperkt het vervoer tot Nederland en Duitsland, maar later komt daar ook Oostenrijk bij . Een ritje naar Wenen duurde in die tijd een week. Er werd op zondag vertrokken met 2 chauffeurs die de zondag erop pas weer terugkeerden. Daarbij was het dan zo, dat retourladingen was in die tijd nog niet of nauwelijks bestonden.

  Enkele jaren later werden de eerste kastenwagens gekocht en ging Kamphuis naast de eieren ook voor kippenslachterij Bekebrede uit Barneveld doosjes met verse kip vervoeren. De vraag is dan ook: wat was er als eerste, het ei of de kip en vanaf dat moment is er begonnen met de distributie en het combineren van zendingen.

 • Evadag

  Het bedrijf vervoert dan onder meer eieren voor het bedrijf Evadag uit Barneveld.

 • Baron van Nagellstraat

  Het bedrijf is op dat moment dan al gevestigd aan de Baron van Nagellstraat in Barneveld.

 • 1950 - start Kamphuis Transport

  Jan Kamphuis neemt op 15 januari 3 zeilenwagens over van Monshouwer Transport, waarmee de start een feit is.