skal_logoHet SKAL certificaat geeft Amerongen Kamphuis de mogelijkheid om biologische goederen op te slaan en te vervoeren.

Skal zet zich in als toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook daadwerkelijk is. Doelstelling van Skal is het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. Als zichtbaar teken hiervan mogen ondernemers het EU-logo voeren op producten die afkomstig zijn van een gecontroleerd biologisch productieproces.

Biologisch is een wettelijk beschermde term. De biologische wetgeving is gericht op het behoud en de rechtvaardiging van het vertrouwen van de consument in biologische producten.
Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels en Skal controleert hierop. Zo kan de consument er van op aan dat een biologisch product ook écht biologisch is. Skal houdt toezicht op de hele biologische keten, in opdracht van het Ministerie van EZ.

Ieder bedrijf dat biologische producten wil produceren, verwerken, verpakken, importeren, verhandelen of opslaan moet hiervoor gecertificeerd zijn.